Rabu, 08 Desember 2010

Hujan Desember

aku menyusun desember ini melalui kata-kata hujan
sambil jalan-jalan menikmati bunga-bunga di taman
menikmati harapan yang mulai terbentuk dalam kegelapan
tenang dan damai dalam kepingan asa yang menyentuh pikiran
membentuk tulisan putih dan tanpa keraguan

serpih lembut gerimis terasa seperti tetesan air jatuh melayang di wajahku
semuanya terasa bersih dan segar saat aku berjalan melewati taman ini
bunga-bunga terselimut kesejukan sesejuk embun pagi
kemudian sejenak tersenyum menebarkan cahaya hati

satu-satunya suara yang bisa kudengar dari tetesan-tetesan hujan
adalah gumpalan awan dengan sedikit angin kerinduan
tapi hanya sesaat kemudian melenyap
jiwa meluap dengan perasaan lelap
menyejukkan, mendamaikan perasaan

aku menyusun desember ini melalui kata-kata hujan
sebab aku tahu ini adalah cara terindah untuk menutup tahunku
berharap selalu mendamaikan hatiku
juga karena aku tahu bahwa semua ini akan segera berakhir
dan selepas itu akan bermula kembali

08 Desember 2010

9 comments:

bella nabila mengatakan...

leh tak ajarkan bella buat macam mana nak masuk pusing2 macam tu ? @_=

Cha'unk El Fakir mengatakan...

Boleh2 saja, tp macam mana saya nak ajarkan Bella??

bella nabila mengatakan...

a'ah kan ? gitau step dia la.. xpon emel kat bella lonelybella_313@yahoo.com leh kan ? bella ngah li so boleh bukak guna yahoo mail je ....

Cha'unk El Fakir mengatakan...

Ni Bella add gadget html, paste saja html yg sya letak di chat, Bella boleh tambah lagi html tu kalo mau pusing2 lebih dari sekali, oke...
gudluck sister.....

bella nabila mengatakan...

tak dapat ponn..T_T

bella nabila mengatakan...

tak dapat pon...T_T

Cha'unk El Fakir mengatakan...

Macam mana Bella ni? hehe..
Di sebelah kiri blog ni ada chat room, sya letak html, Bella copy and then paste di gadget html blog punya Bella..
Siapa nama fesbuk Bella?

bella nabila mengatakan...

ok...nurul nabila mat yussuf . em . bella tak leh tengok chatroom , kena sekat hehe..sent kat msg fb bella pon xpe gak . .

Cha'unk El Fakir mengatakan...

Problem apa tu sampai x boleh tngok chat kat blog? Aneh...
Fb Bella sdah sy add, thx...

Poskan Komentar

 
 
Copyright © 2012 Cha'unk El Fakir
On Google+, Facebook and Twitter